Man misshandlades på gatan i Helsingfors och fick en hjärnskada – orsaken var att han talade svenska med sin flickvän

Bild: SPT/Flickr/Jean-Pierre Dalbéra

En man i 20-årsåldern dömdes för misshandel efter att ha slagit en person som fick en svår hjärnskada. Offrets flickvän säger att orsaken till våldet var att paret hade talat svenska sinsemellan, rapporterar MTV.

Den första april hade den dömda mannen följt efter paret utanför Kampens metrostation i Helsingfors, skriver MTV. Mannen kände inte paret från förut, men enligt offrets flickvän hade den okända mannen startat ett gräl på grund av att paret talade svenska sinsemellan.

Situationen eskalerade så att gärningsmannen slog offret i huvudet två gånger, så att offret föll ner på knä. Kvinnan försökte gå emellan, men gärningsmannen sade att han "gör det för hennes skull". När offret reste sig slog gärningsmannen honom igen så att han föll medvetslös till marken. Offret slog huvudet i marken och fick hjärnblödning och hjärnskador som följd.

Helsingfors tingsrätt dömde förövaren till att betala 30 000 euro i skadestånd och till ett och ett halvt års villkorligt fängelse för misshandel och grovt vållande av personskada.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Renoverad funkisbostad inspirerar som härligt stadshem

Mer läsning