Man knuffades ner på tågspåret i Böle – nu är den misstänkte gärningsmannen häktad

En utomstående person kom till undsättning endast 23 sekunder innan tåget anlände till perrongen. Bild: SPT

Polisen söker fortfarande efter personen som räddade offret från att bli påkörd av ett tåg.

En man har häktats, på sannolika skäl misstänkt för dråpförsök efter att ha skuffat ner en person på tågskenorna kring midnatt natten till fredagen, meddelar Helsingforspolisen.

Gärningsmannen hade börjat gräla med en annan man på tågperrongen i Böle i Helsingfors. Gärningsmannen hade knuffat ner den andra mannen på tågskenorna och hindrade sedan honom från att klättra upp igen. Enligt polisen kände männen inte varandra sedan tidigare.

Endast 23 sekunder innan tåget anlände till perrongen gick en utomstående person emellan och räddade offret. Polisen har fortfarande inte fått tag på den här personen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning