Galt idkade tidelag med man - eller tvärtom

Grisen på bilden har ingenting med texten att göra. Bild: MOSTPHOTOS

Svinstians personal hittade natten mot lördagen en naken man tillsammans med en 250 kilo tung galt.

Enligt Uleåborgspolisen hade mannen låtit galten bestiga sig. Personalen uppmanade mannen att sluta upp med sina bestyr. Denne hade då börjat dra upp byxorna och snubblande och ramlande i svindyngan tagit sig mot utgången.

Trots att galten förde kommandot under själv akten, gissar polisen, på goda grunder, att det var mannen som var initiativtagaren.

Efter att ha blivit överraskad lyckades han ta sig till bilen och köra i väg. Polisen påträffade honom en timme senare, ungefär 40 kilometer från grisen, då han, uppenbarligen berusad, kört bilen i diket.

Han misstänks nu för grov rattfylla och för äventyrande av trafiksäkerheten. Sexuellt umgänge med djur är sedan 1970-talet avkriminaliserat i Finland och därför behöver mannen sannolikt inte frukta några efterräkningar för sin friarresa till svinstian.

Om förövaren åsamkar djuret skador med sin närgångenhet kan fallet dock uppfylla kriterierna för djurplågeri. Det verkar dock som om galten i det här fallet närmast blev förvånad över det oväntade besöket.

Jord- och skogsbruksministeriet bereder just nu ett lagförslag som igen skulle kriminalisera tidelag, men så att brottet faller inom djurskyddslagen. Förslaget kommer att gå på remissrunda ännu före vårbetet.

Polisen har lovat informera mera om saken på måndagen.