Man i Singapore bytte kön – äktenskapet upphävs

En man i Singapore som bytte kön har fått se sitt äktenskap med en kvinna ogiltigförklarat.

Paret gifte sig 2015. Mannen hade därefter genomgått en operation för att byta kön och även skaffat ett nytt id-kort som kvinna.

Myndigheterna kom på paret när de skulle köpa bostad, och då begärde ut det bidrag som nygifta kan få vid sitt första lägenhetsköp.

I ett uttalande förklarar myndigheterna beslutet med att äktenskapet brutit mot lagen.

"Då ett äktenskap ingås, måste ett par vara en man och en kvinna, och de måste vilja vara och förbli som man och kvinna i äktenskapet", heter det.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54