Man högg ihjäl fyra i Orange County i Kalifornien

En polis arbetar på en av brottsplatserna, i Garden Grove, Kalifornien. Bild: Alex Gallardo/TT-AP

Fyra personer har knivskurits till döds och två har skadats av en man i Orange County i den amerikanska delstaten Kalifornien, rapporterar Los Angeles Times.

Dådet tycks ha börjat med ett rån, för att senare övergå i en rad knivattacker på flera platser, enligt polisen. Den misstänkte gärningsmannen har gripits och myndigheterna försöker nu utröna motivet till de till synes godtyckliga angreppen.

Samtliga offer hade latinamerikansk bakgrund, men så var fallet även med den gripne, och polisen misstänker i nuläget inget rasistiskt motiv.

– Det rör sig om slumpmässiga våldshandlingar. Den misstänkte hade ingen relation till något av offren, säger Carl Whitney på polisen i Garden Grove.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning