Man häktad misstänkt för flera sexualbrott mot minderåriga pojkar i Helsingfors

Polisen uppger att en man gripits misstänkt för många sexualbrott mot minderåriga pojkar. Bild: HBL arkiv

Polisen uppger att en man i Helsingfors har häktats misstänkt för många sexualbrott mot minderåriga pojkar.

I fredags, den 31 juli, häktades en man i Helsingfors misstänkt för tre grova fall av sexuellt utnyttjande av barn och för fyra fall av sexuellt utnyttjande av barn.

Mannen, som är född på 1970-talet, misstänks dessutom för att ha köpt sextjänster av unga. Offren är minderåriga pojkar.

Brotten antas ha begåtts under åren 2018-2020.

Polisen har hittills tagit emot femton polisanmälningar med anknytning till den misstänkta mannen. I över hälften av fallen har offren varit under 16 år.

Mannen misstänks ha gjort sexuella närmanden via nätet. Senare har han träffat en del av pojkarna i verkligheten. I många fall misstänks han för att ha betalat en del av pojkarna för sexuella handlingar och bilder.

Förundersökningen har inletts, meddelar utredningsledare och kriminalkommissarie Jutta Antikainen vid Helsingfors polisen i ett pressmeddelande.

– Ansvaret ligger alltid endast på den vuxna som misstänks för brott. Såväl för barn, unga och vuxna är det ändå viktigt att minnas att för ens egen säkerhets skull, kan man aldrig vara säker på vem det är man skickar meddelanden till på nätet och vilka avsikter den andra har. Därför är det alltid riskabelt att dela intima bilder på nätet, säger Antikainen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Pionjären inom styling

Mer läsning