Man häktad för mord på svenskar i Danmark

Två personer som satt i bilen sköts ihjäl. Bild från i tisdags, då morden skedde. Bild: Mathias Gendal/TT-Scanpix

En 21-årig man har häktats misstänkt för kopplingar till dubbelmordet på två svenskar i danska Herlev i tisdags, rapporterar Ekstra Bladet.

Mannen greps under dramatiska former när polis omringade en lägenhet och mannen tvingades ut på en balkong, visar en film som tidningen tagit del av.

Han eskorterades av beväpnad polis till rätten i Glostrup på lördagen. Enligt Ekstra Bladets reporter hade även svensk tolk kallats till förhandlingen, som hölls bakom stängda dörrar.

När rätten överlagt blev resultatet att mannen häktas fram till den 25 juli.

– Man häktar mannen för att skydda utredningen och häktesförhandlingarna kommer att hållas var fjärde vecka, säger åklagare Jannik Lerche Rasmussen till Kvällsposten.

Polisen har bekräftat att de två unga män som på tisdagskvällen sköts ihjäl i Köpenhamnsförorten Herlev var svenskar. Ett av offren dog i samband med skottlossningen. Några timmar senare meddelande den danska polisen att den andre mannen, som inledningsvis beskrevs som svårt skadad, också avlidit.

Den svenskregistrerade bilen som männen satt i blev beskjuten minst tio gånger med pistol och automatvapen.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning