Man drunknade vid badstrand i Uleåborg

Det har skett över dubbelt så många drunkningsolyckor i juli i jämförelse med fjolåret. Foto: John Eriksson/SPT Foto: John Eriksson/SPT Bild:

En man som simmade i Ule älv sjönk under ytan och försvann på lördagen. Räddningsverket hittade honom död först på söndagsmorgonen.

Drunkningsolyckan skedde vid Myllyoja badstrand vid Ule älv.

Räddningsverket hittade den döde mannen först på söndagsmorgonen, trots att man gjorde efterspaningar redan under lördagen.

Enligt uppgifter från Finlands simundervisnings- och livräddningsförbund har det skett över dubbelt så många drunkningsolyckor under julimånad i år i jämförelse med juli ifjol.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54