Man döms för våldtäkt och sexuellt utnyttjande av barn

Helsingfors tingsrätt har dömt en man till fängelsestraff för grov våldtäkt samt grovt sexuellt utnyttjande av barn. Offren är tre 14–15-åringar.

19-åriga Farhan Suleiman Farhan döms till ovillkorligt fängelse i 3 år och 10 månader för ett fall av grovt våldtäkt och tre fall av grovt sexuellt utnyttjande av barn. Han döms också till två fall av alkoholförseelse och försök till utpressning.

Offren är tre flickor som var 14–15 år då brotten ägde rum i fjol i Helsingfors.

Farhan har enligt domen vid olika tillfällen bjudit på alkohol till två av dem. Enligt domen har han efter det våldtagit den 15-åriga flickan och med våld hållit fast henne. 14-åringen har han haft samlag med och därmed gjort sig skyldig till grovt sexuellt utnyttjande av barn.

Den tredje har han haft sexuellt umgänge med flera gånger under ungefär sju månader. Han har dessutom försökt idka utpressning mot henne genom att hota sprida nakenbilder på henne, om han inte får 300 euro.

Mannen bestred i rätten största delen av åtalen, och hävdade bland annat att han trott att en av flickorna var 16 år samt att han inte kände till den andras ålder. Tingsrätten gick på åklagarens linje.

Han döms samtidigt betala olika ersättningar till offren och rättegångskostnader för sammanlagt knappt 30 000 euro.

Domen har inte vunnit laga kraft och kan ännu överklagas.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning