Mamma fick dumpa 14 liter bröstmjölk

Bild: Mostphotos

En mamma som skulle resa utan sin åtta månader gamla son har blivit av med 14,8 liter bröstmjölk i säkerhetskontrollen på den brittiska flygplatsen Heathrow. I ett öppet brev på Facebook skriver Jessica Coakley Martinez att hon känner sig förödmjukad.

"Ni fick mig att dumpa mat som skulle räcka i nästan två veckor för min son", skriver hon.

Vätskor som ska tas ombord måste transporteras i behållare som rymmer max 100 milliliter men undantag kan göras för barnmat eller bröstmjölk, men bara om passageraren reser med en bebis. Martinez bröstmjölk var både i flytande och fryst form.

Martinez måste resa i arbetet men vill fortfarande att sonen ska kunna matas med bröstmjölk när hon är borta. "Det är otroligt orättvist och exkluderande för mig och alla andra arbetande mödrar" skriver hon och erkänner att hon borde ha kollat upp reglerna bättre men efterlyser samtidigt större förståelse för situationen för arbetande mammor.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning