Målvakternas kväll i NHL – Patrik Laine slog till

Columbus målvakt Joonas Korpisalo. Bild: Gregory Shamus/Lehtikuva-AFP

Joonas Korpisalo och Igor Sjestiorkin såg med varsin stormatch till att Columbus och New York Rangers kunde vinna på bortais i NHL-ishockeyn

Jakub Voracek avgjorde för Columbus borta mot New Jersey. Tjecken gjorde det enda målet, till 4–3, i den straffläggning som krävdes för att skilja lagen åt.

Men största matchhjälte var ändå målvakten Joonas Korpisalo. Med 36 räddningar stod han emot det mesta hemmalaget kom med och stoppade 36 av de 39 skott han fick mot sig.

– Jag hade inte kartlagt dem helt, jag gick på instinkt. Självklart vill man vinna, men jag tänkte inte så mycket, jag bara åkte ut och gjorde mitt bästa, säger han efter matchen.

– Om man vill vara med i toppen i den här ligan måste man hitta sätt att vinna flera matcher i rad, speciellt när man leder inför tredje perioden, säger PK Subban, en av New Jerseys spelare som inte lyckades överlista Joonas Korpisalo.

Patrik Laine stod för 1+1 för Columbus.

Rangers trivs borta

På andra sidan USA, i Seattle, spurtade New York Rangers till sig en 3–1-seger. Och även här stod en målvakt i centrum: Igor Sjestiorkin.

Med 32 räddningar höll Rangers-målvakten sitt lag kvar i matchen efter att Seattle efter halva matchen kvitterat till 1–1. En räddning när Seattles Chris Tanev i tredje perioden kom fri ledde till en kontring som slutade med att Adam Fox kunde sätta 2–1. I slutminuterna punkterade Barclay Goodrow matchen, då på passning av Mika Zibanejad.

För Rangers är det uppenbarligen borta bäst som gäller i höst. Segern var den femte raka på bortais, vilket är ett gott omen – matchen i Seattle var den första av fyra raka bortamatcher, närmast väntar Vancouver natten till onsdag.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning