Målrikt när Tampa Bay besegrade New Jersey

Tampa Bays Alexander Volkov i närkamp med New Jerseys Travis Zajac. Bild: Bruce Bennett/Lehtikuva-AFP

Det behövdes 13 mål och spel i förlängning innan det gick att skilja Tampa Bay och New Jersey åt i NHL-ishockeyn.Men efter bara en minuts spel i förlängningen avgjordes det, då Tampa Bays Tyler Johnson petade in 7–6.

– Mina lagkamrater spelade tillräckligt bra för att vinna. Vi förtjänade att vinna den här matchen. Gör man sex mål borde man vinna, säger den besvikne New Jersey-målvakten Cory Schneider till journalister efter matchen.

Trots en entusiastisk hemmapublik och en gedigen målskörd, bland annat ett hattrick av Kyle Palmieri och två mål av svenske Jesper Bratt, räckte det inte hela vägen för New Jersey.

Bratt kvitterade till 2–2 i början av andra perioden och sedan tog han laget till ledningen 4–3 i slutet av samma period.

New Jersey drygade ut den ledningen till 5–3 i början av tredje genom Sami Vatanen, men Tampa Bay gjorde tre mål utan att hemmalaget hade mycket att sätta emot. Först i slutsekunderna kvitterade New Jersey igen.

Målvakten Schneider var utbytt för en sjätte utespelare när Kyle Palmieri med åtta sekunder kvar på klockan petade in returen efter ett handledsskott av Will Butcher. Ställningen 6–6 tog matchen till förlängning.

Efter bara dryga minuten spel i förlängningsperioden avgjordes det hela.

Tampa Bays tvåmålsskytt Ondrej Palát missade först ett skott på mål, sedan räddades Ryan McDonaghs retur av Schneider i målet. Men Palát fick tag på pucken igen och passade Tyler Johnson som satte det avgörande målet.

Joonas Donskoi gjorde ett mål för Colorado Avalanche, men det räcket inte. Colorado förlorade med 3–4 mot Florida Panthers i sudden death. Alexander Barkov i Florida noterades för 1+1.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning