Malms flygfält blir konsertplats när megastjärnan Ed Sheeran besöker Finland

Ed Sheerans konserterar i Helsingfors nästa sommar. Bild: Pressbild

Malms flygfält blir skådeplatsen för artisten Ed Sheerans konsert i Helsingfors nästa sommar. Ed Sheeran besöker Finland som ett led i världsturnén som landar i Helsingfors den 24 juli 2019.

Ed Sheeran inledde karriären som gatumusiker men slog igenom 2011 med debutskivan Plus. Uppföljarna, som i likhet med debuten släpptes med matematiska förtecken (Multiply och Divide) har också blivit storsäljare; Multiply sprängde gränsen för platinaskivor nittiofaldigt.

Ed Sheerans låt Shape of You är Spotifys mest strömmade. Sheeran har också figurerat i en cameoroll i filmen Bridget Jones's Baby och i tv-serien Game of Thrones.

Konserten är inte den första som ordnas på ett blivande bostadsområde. 2009 uppträdde Madonna på Busholmen innan byggandet tog fart.

Malms flygfälts svanesång har pågått i flera år, efter att staden och staten beslutat att stänga flygplatsen för att göra om området till bostäder.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning