Malm ger inte upp: HFD nästa om flygplatsen

Bild: Lehtikuva/Mikko Stig

Helsingfors stad överklagar förvaltningsdomstolens beslut om generalplanen. Nu gör föreningen Malms flygplats vänner samma sak.

I skuggan av tvisten om stadsboulevarder, som är en kungstanke i nya generalplanen som bäddar för en kraftigt växande men miljövänligare huvudstad, finns frågan om Malms flygplats.

Enligt förvaltningsdomstolen är nedläggningen av flyget stadens ensak. Enligt stödföreningen har domstolen dock fel om flygverksamhetens omfattning.

– Vi har dagligen en massa flyg som ska upp i luften och ned igen, säger stödföreningens ordförande Timo Hyvönen i ett pressmeddelande.

Det gjordes 40 189 starter och landningar på Malm år 2017.

Malms flygplats vänner har tidigare kritiserat politiker och tjänstemän för att de talar om Malm som "hobbyflygarnas" flygplats. Företagarna och stödföreningen vill utveckla Malm till ett cityfält med smidigare förbindelser för affärsflyget än de man kan få hos grannen Helsingfors-Vanda.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46