Mållöst toppmöte i Göteborg

Lasse Vibe och hans Göteborg styrde det allsvenska toppmötet till att börja med. Men Rasmus Bengtsson och Malmö reste sig och fick en poäng. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Det blev en bra match när de allsvenska topplagen IFK Göteborg och Malmö FF möttes på Gamla Ullevi: Men inga mål. Resultatet 0–0 innebär att Malmö behåller serieledningen, medan Göteborg tappade poäng på hemmaplan för första gången i år.

Malmö, med en rad skador och viktige mittfältaren Anders Christiansen avstängd, hade tre nya namn i startelvan. Bonke Innocent tog Christiansens plats på mitten.

I IFK Göteborg gjorde Lasse Vibe comeback efter skadeproblem, som ensam spets i en 4–2–3–1-uppställning.

Matchen var Göteborgs första i år på ordinarie hemmaarenan Gamla Ullevi, där en omläggning av hybridgräset dragit ut på tiden. "Blåvitt" har i stället spelat på det större Ullevi – med tre klara segrar som resultat.

Skiftande spel

Göteborg började bäst med fint spel, men skapade inga riktigt heta chanser. Malmö fick större bollinnehav efter en stund, och sedan skiftade spelkommandot mellan lagen.

– Det känns som att vi är ganska överlägsna. Vi bestämmer var de ska ha sin "possession", säger Lasse Vibe i paus till C More.

Malmös mittfältare Oscar Lewicki var mera fundersam efter första halvlek.

– De är vassa med sina omställningar, kommer med mycket fart, säger Lewicki till C More om motståndarna.

Direkt efter paus bytte Malmö in mittfältaren Romain Gall, som blev en positiv injektion för lagets spel.

Men inget av lagen lyckades göra mål, trots att det togs fina initiativ framåt från båda sidor.

Trotsade flaggförbud

Polisen hade förbjudit gigantiska så kallade OH-flaggor vid torsdagens match, eftersom de kan användas för att skydda personer som exempelvis använder pyroteknik. Men Göteborgs supportrar trotsade förbudet, och vecklade ut en flagga över hela norra ståplatsläktaren före matchstart.

När andra halvlek skulle starta tändes rykande fyrverkerier på Malmö-fansens läktare. Sedan förenades de två lagens klackar i ett gemensamt "polisen – fotbollsmördare".

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning