Mållöst toppmöte i Göteborg

Lasse Vibe och hans Göteborg styrde det allsvenska toppmötet till att börja med. Men Rasmus Bengtsson och Malmö reste sig och fick en poäng. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Det blev en bra match när de allsvenska topplagen IFK Göteborg och Malmö FF möttes på Gamla Ullevi: Men inga mål. Resultatet 0–0 innebär att Malmö behåller serieledningen, medan Göteborg tappade poäng på hemmaplan för första gången i år.

Malmö, med en rad skador och viktige mittfältaren Anders Christiansen avstängd, hade tre nya namn i startelvan. Bonke Innocent tog Christiansens plats på mitten.

I IFK Göteborg gjorde Lasse Vibe comeback efter skadeproblem, som ensam spets i en 4–2–3–1-uppställning.

Matchen var Göteborgs första i år på ordinarie hemmaarenan Gamla Ullevi, där en omläggning av hybridgräset dragit ut på tiden. "Blåvitt" har i stället spelat på det större Ullevi – med tre klara segrar som resultat.

Skiftande spel

Göteborg började bäst med fint spel, men skapade inga riktigt heta chanser. Malmö fick större bollinnehav efter en stund, och sedan skiftade spelkommandot mellan lagen.

– Det känns som att vi är ganska överlägsna. Vi bestämmer var de ska ha sin "possession", säger Lasse Vibe i paus till C More.

Malmös mittfältare Oscar Lewicki var mera fundersam efter första halvlek.

– De är vassa med sina omställningar, kommer med mycket fart, säger Lewicki till C More om motståndarna.

Direkt efter paus bytte Malmö in mittfältaren Romain Gall, som blev en positiv injektion för lagets spel.

Men inget av lagen lyckades göra mål, trots att det togs fina initiativ framåt från båda sidor.

Trotsade flaggförbud

Polisen hade förbjudit gigantiska så kallade OH-flaggor vid torsdagens match, eftersom de kan användas för att skydda personer som exempelvis använder pyroteknik. Men Göteborgs supportrar trotsade förbudet, och vecklade ut en flagga över hela norra ståplatsläktaren före matchstart.

När andra halvlek skulle starta tändes rykande fyrverkerier på Malmö-fansens läktare. Sedan förenades de två lagens klackar i ett gemensamt "polisen – fotbollsmördare".

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54