Målfotot avgjorde: Herola och Hirvonen precis utanför pallen

Arkivbild. Eero Hirvonen förlorade mot Norges Magnus Moan i slutspurten. Foto: Georg Hochmuth/Lehtikuva/AFP/APABild: Georg Hochmuth/Lehtikuva

Ilkka Herola och Eero Hirvonen visade att formen är god inför OS – men duon fick nöja sig med fjärde plats i lagsprinten i nordisk kombination i Val di Fiemme. Målfoto krävdes för att ge Norge tredjeplatsen.

Herola och Hirvonen slutade femma i backmomentet och hade häng på en pallplats. Duon stod för stark skidåkning och såg till att kampen om tredjeplatsen blev en thriller.

Inför den sista etappen i skidmomentet växlade Finland, Norge och Österrike samtidigt. Allt avgjordes på upploppet.

Hirvonen åkte ankaretappen och halkade till precis innan målgången, det blev avgörande. Norge – som låg åtta inför skidmomentet – smet förbi och vann med en hårsmån. Norges och Finlands sluttider var identiska.

Skidmomentet var en uppvisning i tysk suveränitet. Tysklands första- och andralag åkte tillsammans hela tävlingen och tog en imponerande dubbelseger. Det tyska andralaget var starkare i spurten.

Det finländska andralaget med Hannu Manninen och Arttu Mäkiaho var tolva i backmomentet och slutade på tionde plats.

Resultat i lagsprinten i Val di Fiemme:

1. Tysklands andralag 33.18,4

2. Tysklands förstalag +0,7

3. Norge +39,2

4. Finlands förstalag +39.2

5. Österrikes förstalag +40,4

————

10. Finlands andralag +1.36,2

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00