Mål och assist av Jokinen i bortaseger

Jussi Jokinen (andra från vänster) gratuleras av lagkamraterna Mark Pysyk, Reilly Smith och Derek Mackenzie efter målet. Bild: Lehtikuva/AFP/Elsa

Jussi Jokinen har haft en motig säsong i NHL – men natten till tisdagen finsk tid gick utmärkt för honom. Jokinen gjorde ett mål och passade till ett annat då hans Florida bortavann över New Jersey med 3–0.

Jokinen har nu samlat ihop 4+6=10 poäng på 32 matcher denna säsong. Förra säsongen gjorde han flest poäng av alla finländare i NHL-grundserien.

Målvakten Roberto Luongo höll nollan genom 28 räddningar och valdes till en av matchens bästa spelare. Luongo, 37, har hållit nollan 73 gånger i karriären.

– Vårt mål är fortfarande att ta oss till playoff. Jag koncentrerar mig på den uppgiften till hundra procent, sade Luongo på NHL:s webbplats.

Floridas Aleksander Barkov är fortsättningsvis borta på grund av en skada.

Ovetjkin nära drömgränsen

Nu är Alexander Ovetjkin bara en poäng från drömgränsen 1 000 poäng i NHL-ishockeyn.

– Det betyder att jag blivit äldre, säger han enligt den officiella NHL-sajten.

Ryssen svarade för ett mål och två assist när hans Washington besegrade Montreal med 4–1 och har nu gjort 999 poäng.

– Jag kommer ihåg mitt första år, min första match, det är som om det bara var för fem minuter sedan. Tiden går allt fortare så jag måste njuta av varje sekund, varje ögonblick som du har möjlighet att göra något speciellt, säger Ovetjkin.

Hans 1 000-jubileum kan ske nästa match hemma när laget ställs mot regerande mästaren Pittsburgh.

– Jag ska försöka göra det inför hemmapubliken. Jag hoppas min hustru, mina föräldrar och min bror kommer att se det, säger Ovetjkin.

Montreals Artturi Lehkonen noterades för en assist i hemmamatchen.

Winnipeg klarade sig bra utan målkanonen Patrik Laine som drabbats av en hjärnskakning. Laget besegrade Calgary hemma med 2–0.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning