Makwan Amirkhani vann i sin comeback i UFC – blev utbuad efter hockeyskämt

Makwan Amirkhani (till höger) vann över britten Chris Fishgold i Stockholm. Bild: Erik Simander/Lehtikuva

Åbobon Makwan Amirkhani återvände till organisationen Ultimate Fighting Championship efter en paus på ett drygt år – och segrade över britten Chris Fishgold i Stockholm.

Finländaren Makwan Amirkhani har tagit sin femte matchseger i mixed martial arts-organisationen Ultimate Fighting Championships (UFC) evenemang. Amirkhani vann över britten Chris Fishgold med ett strypgrepp i andra ronden av en match som gick av stapeln på lördagen i Stockholm.

Enligt Svenska Yle stod svenskarna orubbligt på finländarens sida. "Suomi Suomi Suomi"-ropen skallade på läktarna. Inför en jublande publik ropade Amirkhani "Jag älskar er Sverige" men sen begick han ett misstag: Han påminde de svenska supportrarna om Lejonens seger i ishockey-VM. Då svängde läktaropinionen i ett slag och hurraropen byttes till ett högljutt buande. Amirkhani backade genast.

– Jag skämtar ju bara, sade han med ett brett leende.

Amirkhani tävlar i UFC:s fjäderviktsklass (61-66 kilogram).

Lördagens kamp i Stockholm var Åbobon Amirkhanis första UFC-match sedan maj 2018. Han debuterade i UFC i januari 2015 och har nu vunnit fem matcher och förlorat en.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning