Makwan Amirkhani vann i sin comeback i UFC – blev utbuad efter hockeyskämt

Makwan Amirkhani (till höger) vann över britten Chris Fishgold i Stockholm. Bild: Erik Simander/Lehtikuva

Åbobon Makwan Amirkhani återvände till organisationen Ultimate Fighting Championship efter en paus på ett drygt år – och segrade över britten Chris Fishgold i Stockholm.

Finländaren Makwan Amirkhani har tagit sin femte matchseger i mixed martial arts-organisationen Ultimate Fighting Championships (UFC) evenemang. Amirkhani vann över britten Chris Fishgold med ett strypgrepp i andra ronden av en match som gick av stapeln på lördagen i Stockholm.

Enligt Svenska Yle stod svenskarna orubbligt på finländarens sida. "Suomi Suomi Suomi"-ropen skallade på läktarna. Inför en jublande publik ropade Amirkhani "Jag älskar er Sverige" men sen begick han ett misstag: Han påminde de svenska supportrarna om Lejonens seger i ishockey-VM. Då svängde läktaropinionen i ett slag och hurraropen byttes till ett högljutt buande. Amirkhani backade genast.

– Jag skämtar ju bara, sade han med ett brett leende.

Amirkhani tävlar i UFC:s fjäderviktsklass (61-66 kilogram).

Lördagens kamp i Stockholm var Åbobon Amirkhanis första UFC-match sedan maj 2018. Han debuterade i UFC i januari 2015 och har nu vunnit fem matcher och förlorat en.