Mäkelä klart över 14 meter – "Bättre hopp på väg"

Kristiina Mäkeläs hopp på 14,15 meter är nytt inhemskt årsbästa. Bild: Lehtikuva/Emmi Korhonen

Trestegshopparen Kristiina Mäkelä gjorde comeback efter en träningsperiod och blixtrade genast till med tre hopp över 14 meter.

Kristiina Mäkelä hade inte tävlat sedan Paavo Nurmi Games den 11 juni då hon öppnade säsongen med resultatet 13,97. I trestegsfinalen smällde hon till med tre hopp över 14 meter varav det längsta mätte 14,19 – dock i en nästan fem sekundmeters medvind. I statistikdugliga förhållanden noterades 26-åringen för 14,15 meter.

– Jag hade inte den bästa möjliga känslan i mina ben. Löpandet flöt ändå bra och enligt grafiken var min avstampshastighet riktigt snabb, berättar den sjufaldiga Kalevaspelsmästaren.

Mäkelä har en lång träningsperiod bakom sig. Fokus har varit just på styrka och snabbhet. Den långa tävlingspausen förklarar varför tävlingskänslan inte riktigt ännu fanns där.

– Formen har varit bra och vi fick många effektiva träningspass. Det bådar väldigt gott om jag åstadkommer sådana här resultat då jag hoppar mediokert. Inte ett endaste hopp lossnade ordentligt. Jag har bättre hopp i antågande, säger Mäkelä som kommer att tävla de tre följande veckosluten.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning