Mäkäräinen långt efter i världscupen – visste inte vad det berodde på

Kaisa Mäkäräinen hade långt till pallen i sprinten i Oslo. Foto: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva Bild: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Varken skyttet eller längdåkningen fungerade för Kaisa Mäkäräinen i världscupen. Finländskan var distanserad och konfunderad efter sprinten.

Kaisa Mäkäräinens form är försvunnen. I skidskytte-VM i Östersund kammade finländskan noll och torsdagens världscuptävling i Oslo bekräftade att det bästa krutet är förbrukat.

I säsongens sista sprint hängde Mäkäräinen inte med i spåret och sköt dessutom för dåligt. Det blev en 32:a plats.

– Jag trodde att resultatet skulle bli bättre. Jag kan inte peka på varför jag är så långt efter, säger hon till Yle.

Mäkäräinen missade två skott på vallen. Dessutom höll hon ingen tätfart i längdåkningen. I ren åktid förlorade hon med 47,7 sekunder till Denise Herrmann som var snabbast i spåret.

Mäkäräinen förlorade totalt med drygt en och en halv minut till segraren Anastasija Kuzmina.

– Jag åkte med det bästa jag hade, men kunde inte jämföra hur bra skidorna fungerade. Jag vet inte om skillnaden kom på grund av skidorna eller fysiken. I tid är jag väldigt långt efter inför jaktstarten.

Kuzmina vann trots att hon missade ett skott. Tvåan Franziska Preuss förlorade med 21,2 sekunder.

I kampen om segern i den totala världscupen ser Dorothea Wierer ut att ha avgjort. Wierer och Lisa Vittozzi stod på lika många poäng inför sprinten, men Vittozzi misslyckades.

Italienskan bommade hälften av skotten och tog inte en placering bland de sextio främsta. Det innebär att hon inte får köra i lördagens jaktstart.

Det får däremot Suvi Minkkinen. Hon slutade 43:e i sprinten. Laura Toivanen (62:a) och Venla Lehtonen (76:e) får inte åka i jaktstarten.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning