Mäkäräinen klättrade 22 placeringar trots fem bommar

Kaisa Mäkäräinen Bild: Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Kaisa Mäkäräinen höll bra fart i spåret då hon slutade på 22:a plats i jaktstarten i Oberhof.

Svåra vindförhållanden ställde till det för skidskyttarna då världscupen fortsatte med jaktstart i tyska Oberhof.

Kaisa Mäkäräinens chanser till en framskjuten placering i tävlingen försvann redan i torsdagens sprinttävling där hon sköt bort sig och slutade på 44:e plats.

Men Mäkäräinen lät varken det svåra utgångsläget, de tuffa förhållandena eller sina fem bommar störa då hon åkte i mål på 22:a plats i jaktstarten.

Mäkäräinen bommade tre skott i det första skyttet och låg på 55:e plats men då hon klarade av att skjuta rent både vid det andra och tredje skyttet klättrade hon i resultatlistorna. I det sista skyttet bommade hon två skott och var 2 minuter 20 sekunder efter segrande Lisa Vittozzi i mål.

Vittozzi startade som etta och kunde ta hem segern trots två bommar. Tvåan Anastasija Kuzmina från Slovakien bommade fyra skott och trean Anais Chevalier från Frankrike bommade precis som Mäkäräinen fem skott.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning