Mäkäräinen betydligt nöjdare

Kaisa Mäkäräinen var nära en placering bland de tio bästa. Bild: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Världscuppremiären på söndagen slutade i katastrof. På normalsträckan över 15 kilometer blev det visserligen inte heller någon fullträff men Kaisa Mäkäräinen var rätt nöjd trots fyra bommar i skyttet. Finländskan var trettonde på torsdagen.

– Det kändes helt annorlunda redan på uppvärmningen och farten i spåret var bra även om jag kanske var lite för försiktig i den längsta nerförsbacken, säger Mäkäräinen till Yle.

Mäkäräinen inledde lovande genom att skjuta fullt i första liggande. Men efter det började problemen i den vackra kvällen i Östersund. En bom i andra liggande, två i första stående och ytterligare en i sista skyttet var för mycket för att hon skulle kunna blanda sig i den absolut toppstriden.

Träffprocenten var ändå bättre än i premiären i söndags då Mäkäräinen brände fyra av tio skott. Då slutade den finska fixstjärnan 53:a.

– Jag tog paus från träning och skytte på måndagen. På tisdagen och onsdagen tränade jag normalt. Med skidåkningen är jag nöjd. Skyttet får vi analysera och se vad vi kan göra, säger Mäkäräinen.

– Efter söndagen visste jag inte riktigt vad jag kunde förvänta mig. Så visst är jag hyfsat nöjd. Det här var en mycket bättre tävling.

På onsdagen lade de franska herrarna beslag på de fyra främsta placeringarna. På damsidan var Justine Braisaz etta och Julia Simon trea.

– Jag har tränat bra hela sommaren och hösten. Det här är en logisk fortsättning på det, säger Braisaz till Yle.

– Herrarna visade vägen och visst tände det oss också, säger Braisaz.

Brorssons mardröm upprepade sig

Hemmahoppet Mona Brorsson hade segervittring inför sista skjutningen men precis som i VM i fjol blev det pannkaka där. I VM sköt hon fyra förbi, på torsdagen missade hon de tre inledande skotten och så var hennes tävling förstörd.

Hanna Öberg blev bästa svenska med en tionde plats.

1) Justine Braisaz Frankrike 42.35,1 (2)

2) Juliya Dzhyma Ukraina +11,1

3) Julia Simon Frankrike +17,7

4. Ingrid L. Tandrevold Norge +25,2

5) Larisa Kuklina Ryssland +38,8

6) Lena Häcki Schweiz +1.05,7.

....13) Kaisa Mäkäränen +2.05,5

...54) Mari Eder +5.24,0

...72) Suvi Minkkinen +7.09,8

...95) Jenny Fellman +11.48

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning