Majspanerad rödspätta med kall currysås

Panerad rödspätta i en uppdaterad version med kall currysås. Bild: TT

Panerad rödspätta blir alltid bäst om man gör den själv. Gärna med majsströ och med matvete i stället för potatis. Servera med en kall currysås.

För 4 personer, 35 minuter

600 g rödspättsfilé

3 msk vetemjöl

1 stort ägg

2 dl majsströ

salt och peppar

smör och rapsolja

Till currysåsen:

2 dl crème fraiche

3 msk majonnäs

1 1/2 tsk curry

1 tsk veg. buljongpulver

1 tsk vitvinsvinäger

Till matvetet:

3 1/2 dl vatten

1 tsk veg. buljongpulver

2 dl matvete

Att äta till:

blandade blad

dill

lime

Gör så här:

1. Koka upp vatten och vegetariskt buljongpulver till matvetet. Tillsätts matvete när vattnet kokar och låt sjuda sakta under lock i 15 minuter. Låt dra ytterligare några minuter vid sidan av spisen.

2. Blanda crème fraiche och majonnäs. Smaksätt med curry och vegetariskt buljongpulver. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och peppar.

3. Vänd fiskfiléerna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och majsströ. Stek i lika delar smör och rapsolja, cirka 1 1/2 minut per sida. Salta och peppra lätt vid vändningen. Servera med matvete, currysås, blandade blad, lime och dill.

TT

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning