Magisk fiskburgare

Fiskburgaren blir lätt en favorit. Bild: TT

Än står grillen till förfogande. Vem kan säga nej till en nygrillad, hemgjord fiskburgare? Snabbmat när den är som bäst.

Fiskburgare med vitlöksdressing

För 4 personer, 25 minuter

400 g lax

200 g torsk

2 äggvitor

1 tsk konc. hummerfond

salt och peppar

1 msk rapsolja

Till dressingen:

4 msk matlagningsyoghurt

3 msk majonnäs

1 msk hackad dill

1 vitlöksklyfta

salt och vitpeppar

Till servering:

1/4 huvud isbergssallad

2 stora tomater

4 hamburgerbröd

sötpotatis i bitar

Gör så här:

1. Kör fisken till slät färs i matberedare. Knäck i äggvitorna, tillsätt hummerfond, salta och peppra lätt och kör några sekunder till.

2. Blanda samman ingredienserna till dressingen och förbered tillbehören.

3. Tänd grillen och lägg ugnsfolie på ena sidan. Pensla rapsolja på folien och klicka ut färsen till fyra fiskburgare. När de börjar stabilisera sig: vänd dem. Beräkna 2 minuter per sida. Lägg sedan burgarna direkt på värmen utanför folien några sekunder så att de får fin yta.

4. Värm bröden. Lägg ihop, i tur och ordning: bröd, sallad, fiskburgare, tomat, dressing och bröd. Servera med rostad sötpotatis i bitar.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning