Magisk fiskburgare
Än står grillen till förfogande. Vem kan säga nej till en nygrillad, hemgjord fiskburgare? Snabbmat när den är som bäst.
För 4 personer, 25 minuter
400 g lax
200 g torsk
2 äggvitor
1 tsk konc. hummerfond
salt och peppar
1 msk rapsolja
Till dressingen:4 msk matlagningsyoghurt
3 msk majonnäs
1 msk hackad dill
1 vitlöksklyfta
salt och vitpeppar
Till servering:1/4 huvud isbergssallad
2 stora tomater
4 hamburgerbröd
sötpotatis i bitar
Gör så här:1. Kör fisken till slät färs i matberedare. Knäck i äggvitorna, tillsätt hummerfond, salta och peppra lätt och kör några sekunder till.
2. Blanda samman ingredienserna till dressingen och förbered tillbehören.
3. Tänd grillen och lägg ugnsfolie på ena sidan. Pensla rapsolja på folien och klicka ut färsen till fyra fiskburgare. När de börjar stabilisera sig: vänd dem. Beräkna 2 minuter per sida. Lägg sedan burgarna direkt på värmen utanför folien några sekunder så att de får fin yta.
4. Värm bröden. Lägg ihop, i tur och ordning: bröd, sallad, fiskburgare, tomat, dressing och bröd. Servera med rostad sötpotatis i bitar.