Magisk fiskburgare

Fiskburgaren blir lätt en favorit. Bild: TT

Än står grillen till förfogande. Vem kan säga nej till en nygrillad, hemgjord fiskburgare? Snabbmat när den är som bäst.

Fiskburgare med vitlöksdressing

För 4 personer, 25 minuter

400 g lax

200 g torsk

2 äggvitor

1 tsk konc. hummerfond

salt och peppar

1 msk rapsolja

Till dressingen:

4 msk matlagningsyoghurt

3 msk majonnäs

1 msk hackad dill

1 vitlöksklyfta

salt och vitpeppar

Till servering:

1/4 huvud isbergssallad

2 stora tomater

4 hamburgerbröd

sötpotatis i bitar

Gör så här:

1. Kör fisken till slät färs i matberedare. Knäck i äggvitorna, tillsätt hummerfond, salta och peppra lätt och kör några sekunder till.

2. Blanda samman ingredienserna till dressingen och förbered tillbehören.

3. Tänd grillen och lägg ugnsfolie på ena sidan. Pensla rapsolja på folien och klicka ut färsen till fyra fiskburgare. När de börjar stabilisera sig: vänd dem. Beräkna 2 minuter per sida. Lägg sedan burgarna direkt på värmen utanför folien några sekunder så att de får fin yta.

4. Värm bröden. Lägg ihop, i tur och ordning: bröd, sallad, fiskburgare, tomat, dressing och bröd. Servera med rostad sötpotatis i bitar.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning