Madsen till Kanarieöarna

Alexander Madsen spelade för herrlandslaget i VM-kvalet i år. Bild: Ville Vuorinen / Lehtikuva

Alexander Madsen får njuta av varmt klimat och en professionell organisation i fortsättningen då han flyttar till spanska CB Gran Canaria.

Det finländska basketlöftet Alexander Madsen tar nästa steg på karriären och flyttar till det spanska ACB-ligalaget CB Gran Canaria. Den 23-åriga Madsen anländer till Gran Canaria från det tjeckiska USK Prag där han spelat de två senaste säsongerna.

– Jag hade helt bra med kontrakterbjudanden på bordet, men Gran Canarias erbjudande var en alldeles för bra chans att missa, säger Madsen i Basketförbundets pressmeddelande.

Madsen flyttar till Spanien med ett treårigt kontrakt. Han kommer att inleda höstsäsongen i Gran Canarias farmlag som spelar på spansk fjärdenivå men tränar ändå med representationslaget.

– De gångna fyra, fem säsongerna har jag i Kouvot och sedan i USK Prag varit en rotationsspelare bland toppen. Nu är situationen åter ny, då jag måste visa vad jag går för i träningarna varje dag och fortsätta utvecklas.

– Allt hänger på de egna prestationerna. Jag tar utmaningen emot med tacksamhet och tar ut all lärdom jag kan få ur topporganisationen.

Den 203 centimeter långa Madsen har spelat för juniorlandslaget i 64 matcher med ett poängsnitt på 7,7 poäng per match. Han vann den inhemska basketligan med Kouvot 2016.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03