Madsen attackerades i cellen – skadade ögat

Danska polisens kriminaltekniker undersöker Peter Madsens ubåt Nautilus i samband med utredningen av mordet på Kim Wall. Bild: TT/Johan Nilsson

En 18-årig man har dömts till tre månaders fängelse för att ha misshandlat den livstidsdömde Peter Madsen i fängelset.

Ubåtsbyggaren Peter Madsen, som är dömd för styckmordet på den svenska journalisten Kim Wall, attackerades av en medfånge på anstalten Storstrøm på Falster i Danmark den 8 augusti. Han överöstes med knytnävsslag och fick sina glasögon inslagna, rapporterar danska BT.

– Jag blev slagen i ansiktet med sådan kraft att glasögonen krossades, och fragment av glaset skar upp fyra snitt omkring mitt högra öga, sade mördaren när han vittnade mot 18-åringen i rätten, enligt tidningen.

Överfallet inträffade i Madsens cell under en diskussion med två andra fångar. Gärningsmannen nekar till brott och hävdar att han försvarat sig när Madsen mitt i samtalet tog stryptag. Något rätten avfärdat.

Peter Madsen behandlas fortfarande hos ögonläkaren och det är oklart om han kommer att få bestående synskador.

Efter misshandeln förflyttades Madsen till en annan anstalt. Hans livstidsstraff fastställdes av den högre instansen, landsretten, i september.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46