Madonna fyller 60

Madonnas fjortonde album utkommer i år. Bild: Jose Luis Magana

En av popvärldens största stjärnor – Madonna alias Madonna Louise Ciccone – fyller 60 år den 16 augusti. Födelsedagen firas med bland annat ett nytt album, som utkommer senare i år.

Madonna gjorde sensation då hon gav ut albumet Like a virgin 1983. Segertåget fortsatte de följande åren med uppträdanden på Live Aid, en hyllad prestation i filmen Desperately looking for Susan och dokumentärfilmen In bed with Madonna.

De utmanande poserna var så provocerande att påven uppmanade till bojkott av Madonna 1990.

Rebelliskheten var ett av Madonnas vapen men för många var hon också en förebild – inte minst för att hon gjorde karriär på egna meriter och själv hade sinne för affärer. Med 300 miljoner sålda album är Madonna världens mest framgångsrika kvinnliga popstjärna.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54