Madonna fyller 60

Madonnas fjortonde album utkommer i år. Bild: Jose Luis Magana

En av popvärldens största stjärnor – Madonna alias Madonna Louise Ciccone – fyller 60 år den 16 augusti. Födelsedagen firas med bland annat ett nytt album, som utkommer senare i år.

Madonna gjorde sensation då hon gav ut albumet Like a virgin 1983. Segertåget fortsatte de följande åren med uppträdanden på Live Aid, en hyllad prestation i filmen Desperately looking for Susan och dokumentärfilmen In bed with Madonna.

De utmanande poserna var så provocerande att påven uppmanade till bojkott av Madonna 1990.

Rebelliskheten var ett av Madonnas vapen men för många var hon också en förebild – inte minst för att hon gjorde karriär på egna meriter och själv hade sinne för affärer. Med 300 miljoner sålda album är Madonna världens mest framgångsrika kvinnliga popstjärna.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning