Macron släpper inte inrikesministern

Frankrikes inrikes Gérard Collomb erbjöd sig att avgå, men Macron vill ha honom kvar. Bild: TT/AP/Francois Mori

Frankrikes president Emmanuel Macron accepterar inte en avskedsansökan från sin inrikesminister

Gérard Collomb brukar ses som en av Macrons mest lojala ministrar, men har varit under kraftig press att avgå sedan han i september gick ut med att han planerar att kandidera till borgmästare i Lyon 2020.

Collomb hade just den borgmästarposten i 16 år innan Macron lockade honom till inrikesdepartementet, och det har länge ryktats att han vill tillbaka.

"Med anledning av angrepp på ministern sedan han bekräftade att han, när det är dags, kommer att vara en kandidat till att bli borgmästare i Lyon, har presidenten förnyat sitt förtroende för honom och bett honom att vara fortsatt fullt engagerad i sitt uppdrag att hålla Frankrike säkert", meddelar Macrons kansli.

Enligt tidningen Le Figaro lämnade Collomb in sin avskedsansökan i måndags.

De senaste veckorna har Macrons tidigare miljöminister Nicolas Hulot och idrottsminister Laura Flessel avgått från Macrons regering.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54