Macron släpper inte inrikesministern

Frankrikes inrikes Gérard Collomb erbjöd sig att avgå, men Macron vill ha honom kvar. Bild: TT/AP/Francois Mori

Frankrikes president Emmanuel Macron accepterar inte en avskedsansökan från sin inrikesminister

Gérard Collomb brukar ses som en av Macrons mest lojala ministrar, men har varit under kraftig press att avgå sedan han i september gick ut med att han planerar att kandidera till borgmästare i Lyon 2020.

Collomb hade just den borgmästarposten i 16 år innan Macron lockade honom till inrikesdepartementet, och det har länge ryktats att han vill tillbaka.

"Med anledning av angrepp på ministern sedan han bekräftade att han, när det är dags, kommer att vara en kandidat till att bli borgmästare i Lyon, har presidenten förnyat sitt förtroende för honom och bett honom att vara fortsatt fullt engagerad i sitt uppdrag att hålla Frankrike säkert", meddelar Macrons kansli.

Enligt tidningen Le Figaro lämnade Collomb in sin avskedsansökan i måndags.

De senaste veckorna har Macrons tidigare miljöminister Nicolas Hulot och idrottsminister Laura Flessel avgått från Macrons regering.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning