Lyxig smörgås med tonfisk

Smörgåsarna blir extra lyxiga med topping av potatischips och saltgurka. Men du kan också använda skivade hårdkokta ägg. Bild: Eva Hilden Smith/TT

Laddat med film i kväll? Här är en fräsch och väldoftande smörgås till myset framför tv:n.

För 6 smörgåsar, 20 minuter

2 burkar (a` 200 g) tonfisk i vatten eller olja

1 liten rödlök

1 blekselleristjälk

1/2 kruka bladpersilja

1 1/2 dl majonnäs

1/2 tsk färskpressad citronsaft

salt och peppar

6 stora formbrödskivor

smör till stekning

6 salladsblad

Till garnering:

1 liten rödlök, finstrimlad

2 dl potatischips

2–3 saltgurkor, skivad

Gör så här:

1. Låt tonfisken rinna av. Skala och finhacka löken. Ansa och finhacka selleristjälken. Strimla persiljan.

2. Blanda majonnäs och citronsaft i en bunke. Vänd ned tonfisk, rödlök, selleri och persilja. Blanda ihop med en gaffel och smaka av med salt och peppar.

3. Stek bröden i smöret och låt svalna. Toppa brödskivorna med salladsblad, tonfiskröra, strimlad lök och chips. Servera med saltgurka.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning