Lyxig fredagspasta

Perfekt fredagsmat. God och lättlagad. Bild: TT

Fredagsmat ska vara god och lättlagad. Som strimlad biff med pasta.

Strimlad pepparbiff med pasta

För 4 personer, 20 minuter

600 g oxfilé, utskuren biff eller lövbiff

2 tsk mortelstött svartpeppar

flingsalt

smör och rapsolja

pasta

150 g svamp, färsk eller konserverad

1 msk finhackad gul lök

Till såsen:

3 dl grädde

2 dl vatten

1 msk konc. kycklingfond

1 msk finhackad timjan

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

tomater

Gör så här:

1. Putsa svampen och finhacka gul lök. Låt svamp och lök svettas några minuter med en matsked smör i stekpannan. Ta upp och håll varmt.

2. Koka upp grädde och vatten. Smaksätt med kycklingfond och hackad timjan. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Salta och peppra.

3. Koka pasta och låt den rinna av i durkslag, vänd ned i såsen. Strimla och stek köttet någon minut i lika delar smör och rapsolja. Lägg upp pasta och sås i djupa tallrikar. Toppa med svamp, kött, grovkrossad svartpeppar och flingsalt. Servera med tomater.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning