Lyxig burgare

Lyxiga hamburgare – en höjdare som äts bäst med kniv och gaffel. Bild: TT

Snabbmaten får flytta in finrummet i dag. En lyxig högrevsburgare blir en fredagshöjdare som äts bäst med kniv och gaffel.

Lyxhamburgare

För 6 personer, 35 minuter

1 kg köttfärs, gärna mörad

1 paket tärnad bacon 145 g

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

smör och rapsolja

Till dressingen:

2 dl majonnäs

1/2 dl tomatketchup

1 tsk paprikapulver

1 krm tabasco

1 krm mald kummin

Att äta till:

1 rödlök

2–3 tomater

1 grön paprika

1 påse blandade salladsblad

1 bit brieost

bladpersilja

surdegsbröd eller annat rustikt matbröd

Gör så här:

1. Arbeta färsen med salt och svartpeppar. Forma sex stora hamburgare och stek i lika delar smör och rapsolja så de får färg, två minuter per sida. Efterstek i ugnen 10–12 minuter på 180 grader. Lägg bacon i pannan och stek tills det blir knaprigt.

2. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär tomater, brieost och paprika i tunna skivor. Skär 8 skivor av brödet. Blanda samman dressingen.

3. Lägg en skiva bröd på en tallrik och fyll på med blandad sallad, paprika, lök, hamburgare, bacon, brieost, dressing, ett par tomatskivor, bladpersilja och avsluta med bröd. Tryck ett grillspett rakt genom skapelsen så den håller ihop.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning