Lysekil får matchracing-VM 2019

Arkivbild. I vattnen utanför Lysekil arrangerades matchracing-VM 2009. Nästa år i augusti är det dags igen. Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Det internationella seglingsförbundet har bestämt att Lysekil i Sverige ska stå värd för matchracing-VM 5–10 augusti 2019. Det blir andra gången som Lysekil få arrangera mästerskapet, senast var 2009.

"Vi är stolta över att ha blivit utsedda till att arrangera VM, konkurrensen var stenhård och det här känns som ett kvitto på att det jobb alla inblandade gör har varit framgångsrikt", säger Anna Holmdahl White, projektledare för Lysekils Women's Match i ett pressmeddelande.

Just nu pågår Lysekil Womens Match och med som finländska deltagare är Marinella Laaksonen med besättning och Antonia Degerlund med besättning.

Årets VM avgörs i Jekaterinburg i Ryssland 13–18 augusti.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46