Lyckat skytte av Finland – hjälpte inte

Martin Fourcade och Frankrike tog en övertygande seger i herrarnas stafett i världscupen i Ruhpolding. Bild: Christof Stache/Lehtikuva

Skidorna fungerade inte lika bra för skidskyttelaget i Ruhpolding.

Finlands kvartett Tero Seppälä, Olli Hiidensalo, Jaakko Ranta och Tuomas Harjula lyckades förträffligt i skyttet i herrarnas 4x7,5 km stafett i världscupen i Ruhpolding. Sammanlagt använde laget bara fem reservpatroner. Finland blev dock femtonde, knappt sex minuter bakom vinnande Frankrike. Tvåa var Norge och trea Österrike.

– Skyttet fungerade första gången i vinter, men vi klantade på något sätt med skidorna. Vi har någon gång skjutit betydligt sämre och haft en bättre placering, så det här värmer inte så mycket, säger Tero Seppälä.

Frankrike tog en dubbelseger i fredagens individuella sprint, och hade då dessutom ytterligare fyra åkare bland de tretton främsta. Det var därför allt annat än en sensation att kvartetten Émelien Jacquelin, Martin Fourcade, Simon Desthieux och Quentin Fillon Maillet vann lördagens stafett.

Men sättet de vann på var ändå mäkta imponerande. Med sex extraskott totalt var de bättre än de flesta på skyttevallen, och dessutom överlägsna i spåren.

På söndag är det jaktstart för herrarna och damerna i Ruhpolding. Suvi Minkkinen, Kaisa Mäkäräinen och Tero Seppälä säkrade tidigare en plats i jaktstarten.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning