Lyckad duokombination

Riikka Timonen och Senni Eskelinen jobbar intimt ihop i en samstämd duo.Bild: Pressbild

Riikka Timonen har hittat en god samarbetspartner i kantelemusikern Senni Eskelinen, men en viss värme i uttrycket skulle göra gott.

Folkmusik/Etno

Riikka Timonen & Senni Eskelinen

Perillä! (Rockadillo/Westpark Music)

Riikka Timonens vokala kunnande kombinerar popjazz med folksång och måhända har hon hittills haft lite svårt att hitta sin egen nisch, efter att ha arbetat med allt från Adiemus till Värttinä. Vad hon åtminstone hittat är en fin duosyster i Senni Eskelinen på kantele. Duon andas fint ihop, och nya skivan Perillä! är intimare än det Timonen gjort tidigare.

Till det bästa med skivan hör det gedigna låtmaterialet signerat Teostovinnaren Milla Viljamaa. Timonen står själv för merparten av texterna och jag gillar deras tydlighet – de är nästan aforistiskt koncentrerade i stället för att ösa på en mängd vaga ord. Musicerandet är stiligt och säkert men stundvis saknar jag värmen och mänskligheten, trots att stämningarna sträcker sig från glimten i ögat på inledande Jo on marjat till den synnerligen vackra avslutningen Sulan sinuun. Det skulle också vara intressant att utveckla låtstrukturerna till att omfatta mer än de tydligt komponerade sånginslagen – spinna vidare lite friare i solon, drömmerier och kanske lite mer explosiva vokala avsnitt.

Riikka Timonen och Senni Eskelinen uppträder vid RotFest torsdag 12.4. kl. 19 på Kaisankoti, Bodomvägen 37, Esbo.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00