Lundell matchhjälte då IFK tappade ledningen två gånger

Juha Jääskä sköt sitt första mål för säsongen då HIFK mötte HPK i Tavastehus. Bild: Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Anton Lundells förlängningsmål räddade IFK efter att laget tappat ledningen vid två tillfällen i ishockeyligamatchen i Tavastehus.

17-åriga supertalangen Anton Lundell sköt matchens första och sista mål då HIFK slog HPK i Tavastehus på lördagen.

Mellan Lundells mål lyckades IFK få målvakten Atte Engren skadad, tappa tvåmålsledningar två gånger och ha en minst sagt darrig Frans Tuohimaa mellan stolparna.

IFK ledde både 2–0 och 4–2 men fick till slut nöja sig med förlängningsseger med 5–4 då laget mötte HPK på bortaplan.

Teemu Turunen och Lundell sköt två mål var och Juha Jääskä ett i en svängig match.

Målen var Lundells, Turunens och Jääskäs första för säsongen. IFK har inlett säsongen rätt ojämnt och har samlat åtta poäng på fem matcher.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning