Live

Lunchdiskussion: Trakasserier, mobbning och diskriminering – så ser idrottens mörka sida ut

Tarja Krum vill se en välkomnande, inkluderande och respektfull atmosfär inom idrotten. Bild: Timo Kari

På torsdag fortsätter HBL:s och FSI:s diskussionsserie Idrotten i förändring. I det tredje samtalet diskuterar HBL:s sportchef Filip Saxén med Tarja Krum, jämställdhetsansvarig på Finlands Svenska Idrott om idrottens mörka sida.

Hufvudstadsbladet och Finlands Svenska Idrott arrangerar i juni fem lunchdiskussioner som går under rubriken Idrotten i förändring. Den tredje diskussionen publiceras på torsdag klockan 12 medan de följande kommer att publiceras tisdag och torsdag nästa vecka. De första diskussionerna har publicerats tidigare och finns på HBL.fi.

I det tredje samtalet diskuterar HBL:s sportchef Filip Saxén med Tarja Krum, jämställdhetsansvarig på Finlands Svenska Idrott.

– Vi ska diskutera bland annat inkludering, jämställdhet och likabehandling inom idrotten, säger Krum, som arbetar med just de frågorna i egenskap av projektledare för Barn och unga på samma linje.

Diskussionen kommer att handla om trakasserier inom idrotten, hur föreningar och förbund kan arbeta för att förebygga problemen och vem som har ansvar för att idrotten ska vara en trygg plats för alla.

Lunchsamtalet publiceras här klockan 12 på torsdagen. Det är öppet för alla och kräver ingen anmälan eller registrering.

Torsdag 10.6 kl. 12:

Idrottens mörka sida – Tarja Krum jämställdhetsansvarig på Finlands Svenska Idrott, grenchef på Finlands Svenska Orienteringsförbund och projektledare för Barn och unga på samma linje.

Tisdag 15.6 kl. 12:

Vem hörs i jämställdhetsarbetet – varför får männens ord så mycket mer tyngd trots att den största kunskapen finns hos kvinnorna? – Malin Gustavsson, mångfaldsdrivare, förändringsarbetare, mångfaldsexpert, vd för Ekvalita.

Torsdag 17.6 kl. 12:

Ätstörningar inom idrotten – hur känna igen och förebygga – Jonna Skrifvars, projektledare för Förebyggande av ätstörningar inom idrotten, före detta elitidrottare och med erfarenheter av ätstörningar.

Tidigare publicerade:

Den problematiska idrottskvinnan – Saara Norrgrann, sakkunnig inom jämställdhetsfrågor på Finlands Svenska Idrott, projektkoordinator på Barn och unga på samma linje.

Idrottens ledarskap i förändring – gamla strukturer skrotas och nya värderingar tar plats – Henrika Backlund, generalsekreterare på Finlands Svenska Idrott.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Akademen - en modern klassiker

Mer läsning