Luleå finländska landslagsstjärnor i karantän i Finland

Ronja Savolainen, i förgrunden, är en av fem finländska Luleåspelare som tvingas till karantän i Finland. Arkivbild. Bild: Mikael Fritzon/TT

Luleås fem finländska landslagsspelare tvingas till karantän i Finland under tio dagar sedan en spelare i ishockeylandslaget testats positivt för covid-19.

Nu kommer stjärnorna Ronja Savolainen, Petra Nieminen, Jenni Hiirikoski, Noora Tulus och Viivi Vainikka att missa två matcher i SDHL, skriver NSD.

De fem Luleåspelarna har alla testats negativt efter Finlands landslagsläger under veckan. Men landets stränga karantänsregler gör att om en spelare testas positivt för covid-19 så måste hela laget sitta i karantän. Att bryta mot karantänen kan ge tre månaders fängelse.

Sedan i fredags är spelarna i karantän och därmed kommer de att missa Luleås matcher borta mot SDE på fredag och AIK på lördag om de spelas som planerat.

– Först var jag förbannad och började bara gråta. Det känns surt att vi inte får gå till affären eller träffa folk. Speciellt var man förbannad när man hade testat negativt, säger Ronja Savolainen till NSD.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning