Lula nominerad till presidentval i Brasilien

Brasiliens ex-president Luiz Inácio "Lula" da Silva. Arkivbild. Bild: TT/AP/Andre Penner

Han må ha suttit bakom lås och bom sedan i mitten av april. Men det hindrar inte den tidigare presidenten från att bli nominerad som kandidat till höstens presidentval.

Arbetarpartiet i Brasilien har nominerat ex-presidenten Luiz Inácio "Lula" da Silva som sin kandidat till presidentvalet i oktober.

I ett meddelande från Lula som lästes upp på partikongressen i Sao Paulo på lördagen säger han bland annat att "Brasilien måste återställa sin demokrati".

Trots att han avtjänar ett mycket omstritt tolvårigt fängelsestraff för korruption ligger den 72-årige Lula väldigt bra till i opinionsmätningarna inför valet.

Frågan är dock om han verkligen kan väljas. En lag i Brasilien förbjuder personer med en dom fastställd i andra instans att kandidera till förtroendevalda poster.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46