Lugnare vid Nylands gräns på söndagen – 300 tvingades vända om

Ingen fick böter för att bryta mot beredskapslagen på söndagen. Bild: Catariina Salo/SPT

Drygt 300 fordon tvungna att vända om vid kontrollstationerna under söndagen. Under lördagen var de avvisade bilarna mer än dubbelt så många.

Nästan 13 000 fordon kontrollerades vid Nylands gräns på söndagen. Kontrollerna gjordes fram till klockan 18. Drygt 300 fordon var tvungna att vända om, meddelar polisen. Under det första dygnet körde över 16 500 bilar genom kontrollerna.

Det är en lägre siffra än tidigare under veckoslutet. Under lördagen som var det första isoleringsdygnet var de avvisade bilarna mer än dubbelt så många.

På söndagen var tågresenärerna drygt 450. Av dem nekades 10 att fortsätta sin resa.

Ingen fick böter för att bryta mot beredskapslagen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning