Finlands lucia inledde dagen med sång i Forum – så här lät det!

I dag klockan 17 kröns Finlands lucia och en timme senare skrider hon ner för Domkyrkans trappor. Den fullspäckade dagen för Elin Qvist inleddes i Forum klockan 8 på morgonen.

Finlands lucia 2018 Elin Qvist från Grankulla och luciakören uppträdde i Forum i Helsingfors centrum tidigt på torsdagsmorgonen.

Årets lucia och de 23 tärnorna sjöng sånger på både finska och svenska för den morgonpigga publiken. Aktia och Hufvudstadsbladet tackade de unga damerna för det fina uppträdandet.

Därefter bar det av till Tölö gymnasium och Riksdagshuset för några kortare uppträdanden. Innan kröningen ska lucia även hinna uppträda i Folkhälsans olika seniorhus.

Kvällens kröningskonsert inleds klockan 17 i Helsingfors domkyrka. 19-åriga Elin Qvist kröns till Finlands Lucia av professor emeritus Sixten Korkman. Vid 18-tiden skrider hon ner för domkyrkotrapporna och åker sedan genom Helsingfors centrum.

Konserten och luciakörens uttåg från Domkyrkan direktsänds på Yle Fem samt på Yle Arenan.

Tillsammans med sina tärnor gör Elin Qvist närmare hundra besök i december och januari, bland annat på sjukhus, äldreboenden, hos president Sauli Niinistö och i riksdagen. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46