Londons borgmästare kräver ny brexitomröstning

Londons borgmästare Sadiq Khan. Bild: TT-AP/Tae-Gyun Kim

Londons borgmästare Sadiq Khan vill se en ny folkomröstning om brexit eftersom Theresa Mays hantering av förhandlingarna strandat i "förvirring och dödläge".

Khan sällar sig därmed till den växande skaran politiker, företagsledare och fackföreningsledare som anser att folket bör få säga sitt en andra gång.

Han skriver i The Observer att Storbritannien nu står inför att få välja mellan en avtalslös brexit eller en dålig, och båda är lika dåliga för landet. Han anser att hotet mot levnadsstandard, ekonomi och arbetsmarknad är för stort för att väljarna ska lämnas utanför.

Theresa May har hittills avvisat alla krav på en ny folkomröstning.

För bara några dagar sedan meddelade Labour att man tänker rösta nej till Mays plan för EU-utträdet eftersom man inte kan se hur regeringen ska kunna presentera en plan som lever upp till de krav partiet ställt på utträdet.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46