London Marathon planerar för 50 000 löpare

En stor klunga löpare i London Marathon 2019. Arkivbild. Bild: Alastair Grant / AP Photo

London Marathon planerar för att slå deltagarrekord i årets tävling när cirka 50 000 löpare förväntas springa den klassiska rundan längs Londons gator. Utöver det planerar de dessutom för att ytterligare 50 000 personer kommer att medverka digitalt från världen över. London Marathon kommer att hållas den 3 oktober i år.

På grund av pandemin hölls London Marathon helt digitalt förra året, då deltog omkring 38 000 personer. Man kommer att fortsätta med det upplägget 2021 utöver att arrangera loppet som vanligt.

– Den stora framgången av vårt digitala evenemang 2020 och de fantastiska berättelserna från deltagare världen över visade hur tävlingen bidrog med ljus och hopp i pandemins mörker, sade arrangören Hugh Brasher och fortsatte:

– Vi vill erbjuda den möjligheten igen och vi har även gjort framsteg i planerna som vi haft i ett antal år att utöka antalet deltagare på Londons gator till 50 000.

De som deltar digitalt får välja vilken runda de vill, var de än befinner sig så länge loppet genomförs den 3 oktober och motsvarar längden på London Marathons bana, 42 195 meter.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning