Lökpizza med salami

Muscovadosocker eller honung gör löken extra mustig i smaken. Här på pizza med salami och oliver. Bild: Eva Hildén Smith/TT

Här är en snabb fuskpizza med färdig deg och tomatsås. Du kan variera fyllningen med vad som finns i kylen. Rester går alldeles utmärkt.

För 4 portioner, 30 minuter

Vegetariskt tips: Ersätt salamin med halloumi eller dylikt.

500 g gul lök

1 röd paprika

olivolja till stekning

1 msk muscovadosocker eller honung

1 msk plockade rosmarinblad

1 förp pizzakit med utkavlad deg och pizzasås

4–5 dl riven ost

12–16 små oliver

8–12 skivor salami

nymalen svartpeppar

Till servering:

pizzasallad

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Fräs löken i oljan cirka 15 minuter. Blanda i paprikan och fräs ytterligare 5 minuter. Blanda i socker och rosmarinblad. Ta upp löken på en tallrik.

3. Rulla ut pizzadegen tillsammans med bakplåtspapper och lägg på en plåt. Bred på pizzasåsen. Toppa med osten. Fördela över löken och paprikan. Grädda pizzan i mitten av ugnen 12–15 minuter eller tills den är klar.

4. Lägg på oliver och salami. Peppra. Servera gärna med pizzasallad.