Lokaltågen till flygplatsen står – störningarna fortsätter i flera timmar

Bild: Charlotte Winberg/SPT

A-tågen till Alberga är inställda, liksom P-tågen via Myrbacka till flygplatsen. Skälet är ett fel i de elektriska anordningarna i Hoplax.

Till flygplatsen kan man ta sig med I-tågen via Dickursby, men inte heller de tågen går lika ofta som vanligt, så för den som ska till Helsingfors-Vanda flygplats gäller det att reservera extra tid. VR kan i nuläget inte säga när trafiken återgår till det normala.

Enligt trafikchef Mari Helander vid Järnvägstrafikcentralen kommer störningarna i tågtrafiken att fortsätta in på eftermiddagen.

– Det är sannolikt fråga om normalt slitage i de elektriska systemen, säger Helander om felets ursprung.

– Vi startar trafiken med A- och P-tågen så fort det går, möjligen kring middagstid.

Mellan Böle och Alberga är bara två av fyra spår i användning. Alla A-tågen är tillsvidare inställda. Bussarna 217, 218, 235 och 550 ersätter A-tågen.

Bussar från Dickursby går under morgonen och förmiddagen till flygplatsen.

I tågen ger konduktörerna också råd om hur man ska ta sig till livligt använda stationer som till exempel Gjuteriet.

Mer information och ersättande busslinjer hittas på HRT:s och VR: s webbplatser.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning