Lojo stad publicerade reklamvideo med thailändsk kille som tappar bort sig under jorden – "helt och hållet en slump"

Skärmdump från Lojo stads reklamvideo Mikko från Lohja på Youtube. Bild: SPT/Skärmdump från Youtube

En reklamvideo som har publicerats av Lojo stad har väckt en del diskussion på grund av likheterna med fotbollslaget som räddades ur en grotta i Thailand.

På onsdagen publicerade Lojo en reklamvideo som kallas Mikko From Lohja, men tajmningen har väckt en del diskussion efter publiceringen på onsdag, rapporterar Iltalehti. I videon träffar Chong från Thailand Mikko från Lojo och de tar sig bland annat till en gruva. I slutet får man känslan av att Chong har tappat bort sig i gruvan.

– Det är helt och hållet en slump, videon filmades för två månader sedan, säger stadens marknadsföringschef Evita Malm.

Efter diskussioner med bland annat den thailändska skådespelaren beslöt staden att publicera filmen, trots likheterna med händelserna i Thailand. Enligt Malm skulle den inte ha publicerats om räddningsoperationen i Thailand inte hade varit lyckad.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46