Loginov stämmer IBU efter polisrazzia

Alexander Loginov. Bild: Tiziana Fabi/Lehtikuva-AFP

Den ryske VM-guldmedaljören i skidskytte Alexander Loginov stämmer det internationella skidskytteförbundets (IBU) antidopningschef Sarah Fussek-Hakkarainen.

Detta skriver SVT som hänvisar till den ryska nyhetsbyrån Tass.

Anledningen är den av italiensk polis genomförda razzia som den tidigare dopningsfällde Loginov och flera av hans landslagskamrater blev utsatta för på sitt hotell under skidskytte-VM:s näst sista dag i italienska Antholz.

– Vi planerar att stämma personen som beordrade tillslaget, och vi pratar här om Sarah Fussek. Stämningen kommer att skickas in med begäran om både en ekonomisk och moralisk kompensation, säger Loginovs personliga tränare Alexander Kasperovitj, enligt SVT.

Enligt nyhetsbyrån AFP var polisinsatsen utförd på uppdrag av italienska åklagare och rörde "användning eller distribution av dopningspreparat" samt i Kasperovitjs fall en ogiltig ackreditering till mästerskapet.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning