Löfven och Abe fördömer missiltester

Stefan Löfven och Japans premiärminister Shinzo Abe höll en gemensam presskonferens på söndag. Bild: LEHTIKUVA / AFP PHOTO / TT News Agency / Maja Suslin

Stefan Löfven och Japans premiärminister Shinzo Abe fördömer Nordkoreas missiltester. Abe anländer senare i dag till Finland.

Nordkoreas tester av kärnvapen och missiler är ett brott mot FN:s resolutioner och ett hot mot global fred och säkerhet, framhåller statsminister Stefan Löfven (S) och Japans premiärminister Shinzo Abe efter gemensamma diskussioner i samband med Abes besök i Stockholm.

– De måste upphöra och freden på den koreanska halvön måste återställas, sade Stefan Löfven vid en pressträff i regeringskansliet.

Japan är liksom Sverige medlem i FN:s säkerhetsråd. Senare sade statsministern att de två länderna enats om att fortsätta ansträngningarna för att återställa förtroendet mellan parterna i regionen.

– Exakt hur det ska ske är inte klart i dag. Här finns bara en väg framåt och det är genom dialog. Att på något sätt hitta ett förtroende så att alla sidor kan dra ner spänningen. Eskalerar detta är det väldigt bekymmersamt både för Nordkorea och världen, sade Stefan Löfven.

Abe anländer senare i dag till Finland på statsbesök.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46