Löfven: Alla måste ta ansvar för fakta

Stefan Löfven träffade Kanadas generalguvernör David Johnston i Stockholm. Bild: Lehtikuva/JONAS EKSTROMER

Efter de uttalanden som USA:s president Donald Trump gjort om situationen i Sverige efter det stora flyktingsmottagandet säger den svenska statsministern Stefan Löfven:

– Det är upp till presidenten att säga vad han vill.

Samtidigt säger han att alla måste ta ansvar för att använda fakta på ett ansvarfullt sätt.

Trump har i ett tal och på Twitter sagt och skrivit att Sverige har stora problem efter att ha tagit emot många flyktingar. I talet antydde han, till världens förvåning, felaktigt att en större negativ händelse nyss inträffat i Sverige.

Löfven säger att han blev mycket förvånad över Trumps utspel. Han lägger också till att Sverige rankas mycket högt på internationella mätningar i olika frågor, men han medger att landet har utmaningar.

Löfvens uttalande kom under en pressträff sedan han träffat Kanadas generalguvernör David Johnston i Stockholm.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54