Lodjur dödade andra djur i Etseri djurpark – polisen avlivade djuret

Ett annat lodjur. Bild: Pixabay

Ett lodjur som har orsakat förödelse i Etseri djurpark avlivades på söndagsmorgonen.

Lodjuret bodde inte i djurparken, utan är ett vilt djur som hade tagit sig till djurparken i slutet av mars.

Natten mellan fredagen och lördagen dödade lodjuret tre dovhjortar och ett rådjur. Natten därpå dödade lodjuret ännu ett rådjur på området.

Lodjuret var inte skyggt för människor. Djuret rörde sig på ungefär 10 meters avstånd från djurparksbesökarna. Därför beslutade polisen att avliva lodjuret.

Polisen har enligt polislagen rätt att fång och avliva djur som orsakar fara för människors liv eller hälsa eller som orsakar betydande skador på egendom.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54