Ljusning i virusmörkret i Italien

Människor på ett kafé i Milano på måndagen sedan detta blivit tillåtet igen. Bild: Claudio Furlan/TT-AP

För första gången sedan den 9 mars noterade Italien på måndagen färre än 100 döda i sin sammanställning som görs varje dygn av coronavirusets härjningar.

Det var en minskning från 145 döda på söndagen, enligt landets civilförsvarsmyndighet.

Även antalet nya registrerade smittade sjönk mellan söndagen och måndagen, från 675 till 451 – det lägsta antalet sedan den 2 mars.

Totalt har 32 007 smittade avlidit i Italien sedan den 21 februari. Landet är det tredje värst drabbade efter USA och Storbritannien.

Sammanlagt har 225 886 personer bekräftats smittade i Italien.

En stegvis öppning av det italienska samhället inleddes för ett par veckor sedan, och på måndagen blev det bland annat tillåtet att gå i kyrkan och äta middag på lokal igen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning